Nytt badrum på budget – tips och idéer

Nytt badrum - Handfat och komodAtt skaffa ett nytt badrum kostar pengar, men det finns mycket du kan göra för att sänka renoveringskostnaderna. I den här artikeln får du några användbara tips och idéer som hjälper dig att spara pengar på ett nytt badrum, utan att behöva göra avkall på kvaliteten med hjälp av badrumsrenoveringstockholmslän.se.

Planera din renovering noggrant
Börja med att göra en lista över de delar av badrummet som du vill förnya och gör en budget för varje del av renoveringen. Tänk på att det är lätt att budgeten överskrids när renoveringen väl börjat, så budgetera med marginal. Om du inte är van vid att göra en budget kan det vara bra att använda en mall för att få en överblick över kostnaderna.

Om du har en stram budget är det viktigt att du prioriterar de viktigaste delarna av badrummet. Du kanske inte har råd att byta ut allt på en gång, så fokusera på de områden som behöver mest uppmärksamhet. Om du har problem med fukt, läckande rör eller ventilation, bör du prioritera att åtgärda dessa problem innan du investerar i nya badrumsmöbler och dekorationer. Ett annat område att fokusera på kan vara badrumsgolvet, eftersom det är en stor yta som påverkar hela utseendet på badrummet.

Återanvänd eller renovera befintliga ytor och föremål
Ett av de bästa sätten att spara pengar på en badrumsrenovering är att återanvända eller renovera befintliga ytor och föremål. Du kan till exempel ge badrummets kakel ny färg eller måla badrumsskåpen istället för att byta ut dem. Att byta ut handduksstänger och toalettpapperhållare kan också göra en stor skillnad för känslan i rummet utan att det kostar särskilt mycket.

Gör delar av renoveringen själv
Har du hantverkskunskaper? I sådana fall finns det många saker du kan göra själv, och du behöver inte vara någon expert på renovering. Du kan till exempel riva ut gammalt och badrumsmöbler själv, måla väggarna eller lägga nytt golv. Kom dock ihåg att det finns viktiga delar av en badrumsrenovering som bör utföras av proffs, som till exempel flytspackling. Om du är osäker på vad du kan göra själv och inte kan du alltid kontakta en byggfirma med våtrumscertifikat för att diskutera frågan med dem.

Shoppa smart
Ta dig tid att jämföra priser och hitta de bästa erbjudandena på material och verktyg. Tänk också på att du kan spara pengar genom att köpa varor på rea eller genom att köpa i bulk. Om du behöver hyra verktyg eller anlita en entreprenör, ska du även här jämföra olika leverantörer.

Välj tidlös design
Välj tidlös design för att spara pengar på sikt. Detta beror på att du inte behöver byta ut dina badrumsmöbler och dekorationer varje gång du vill ändra stilen i ditt badrum. Enkel och tidlös design innebär också att du kan återanvända befintliga föremål och att de kommer att passa in i de flesta inredningsstilar.