Vilken typ av hemstäd passar dig?

Att få hjälp med hemstädningen är alltid skönt. Det spelar ingen roll om det är din partner som har städdag just idag eller om du har anlitat professionell hjälp med städningen. Att slippa göra arbetet själv är något som många drömmer om, men tyvärr är det långt ifrån en verklighet för alla. I de allra flesta fall är städningen något som hamnar på en själv och det innebär förlorad kvalitetstid för roligare saker.

Det enklaste och snabbaste sättet att slippa städa i den privata bostaden är genom att anlita en seriös och professionell städfirma för hemstädning stockholm. En städfirma har utbildad personal som hjälper dig att få ordning på bostaden, samtidigt som du kan fokusera på sådant som du tycker är viktigare istället. Den som inte har använt sig av städföretag tidigare är dock inte alltid medveten om att städfirmor kan variera en hel del. Majoriteten erbjuder hemstädning, men hemstädningen kan se ut och vara upplagd på en rad olika sätt.

Boka hemstädning som passar dig
För att du ska bli riktigt nöjd med din hemstädning är det viktigt att du väljer ett företag som kan leva upp till dina förväntningar på fler än ett sätt. Här nedan listar vi några olika val som du kan komma att stå inför när du ska börja med regelbunden hemstädning.

Frekvens – Hur ofta kommer du vilja ha städning? Om du har en stor familj med många barn kan det vara bra att ha en tätare frekvens än om du är ensam vuxen eller bor som par. Även husdjur kan orsaka en högre smutsnivå och kräva städning oftare.

Prissättning – Städfirmor erbjuder sällan mer än en typ av prissättning. Här gäller det därför att du hittar ett alternativ som passar dig. Antingen sätts priset utifrån hur många kvadratmeter det är som ska städas eller så sätts priset per timme. Nackdelen med det sistnämnda är att du aldrig vet hur snabbt/långsamt personalen arbetar. Du kan alltså behöva betala mer för städningen än nödvändigt.

Flexibilitet – Är det viktigt för dig att städfirman är flexibel med dina önskemål eller vill du att det är ett fast städschema som ska följas varje gång? Idag finns båda alternativen att välja mellan. De flexibla städfirmorna anpassar sig efter dina unika behov för stunden, t.ex. endast städning av golv vid ett tillfälle eller komplett hemstädning en annan. En fast städinstruktion ser likadan ut vid alla städningar.

Boyta som ska städas – Behöver du verkligen hjälp med alla rum i bostaden eller är det några rum som du tycker är viktigare än andra? Genom att ta bort boyta som garderober, barnens sovrum eller liknande kan du inte bara spara pengar, utan du minskar också tiden som städpersonalen är ute på plats hos dig.